Subscribe to RSS
banner

DEKLARATË PËR SHTYP – 26 shkurt 2020

Deklaratë për shtyp

 

Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut zhvillon prej kohesh një cikël takimesh me shoqata përfaqësuese dhe grupe interesi me lidhje me kuadrin ligjor për trajtimin e çështjes së pronave në përgjithësi dhe ligjin “Për përfundimin e proceseve kalimtare të pronësisë në Republikën e Shqipërisë” në veçanti.

Konstatojmë me keqardhje se qeveria, në shkelje të hapur të çdo parimi transparence, po përgatitet të kalojë në procedurë parlamentare projektligjin në fjalë,

1: Pa e konsultuar me grupet e interesit dhe pa zhvilluar asnjë debat publik

2: Duke anashkaluar apo duke marrë parasysh në mënyre selektive rekomandimet e Komisionit të Venecias

3: Duke vënë para faktit të kryer me dhjetëra mijëra qytetarë dhe komunitete të cilat humbasin përfundimisht pronat e tyre, por edhe të drejtën ligjore të pretendimit të saj.

Qeveria e Zotit Rama synon që, duke injoruar pushtetin vendor por edhe sistemin e drejtësisë ta shndërrojë trajtimin e pronës në një domein ekskluziv të tij dhe të strukturave drejtpërsëdrejti të varura juridikisht dhe verbërisht, besnike politikisht.

Në mënyrë të veçantë, nëpërmjet këtij  ligji, Rama i hap rrugën përmbushjes së objektivit të tij strategjik për tjetërsimin e statusit pronësor, kryesisht në bregdet, por edhe në të gjithë vendin, duke u privuar pronën pronarëve të ligjshëm dhe duke i venë atë në shërbim të interesave të oligarkëve –  klientë të pushtetit të tij personal.

Kjo nisme ligjore, në korrelacion me ligjin  për Investitorët Strategjikë, për Korporatën e investimeve dhe VKM për Shpronësimet, përben gurin e varrit për pronën dhe pronësinë e ligjshme.

 

 

0 comments

Other articlesgo to homepage

Kryetari i PBDNJ –së z. Vangjel Dule intervistë për aktualitetin politik në Abc News

Kryetari i PBDNJ –së z. Vangjel Dule intervistë për aktualitetin politik në Abc News

  Kryetari i Partisë për Bashkimin e të Drejtave të Njeriut, Vangjel Dule ishte i ftuar në studion e ABC News, përballë gazetarit Endri Xhafo. Dule foli gjithashtu për ligjin e pronave, i cili ka shkaktuar mjaft debate.   Sipas Dules, qeveria në mënyrë okulte, dhe duke anashkaluar të gjithë grupet e interesit për këtë

Kryetari i PBDNJ –së z. Vangjel Dule intervistë për aktualitetin politik në TVSH [VIDEO]

Kryetari i PBDNJ –së z. Vangjel Dule intervistë për aktualitetin politik në TVSH [VIDEO]

Kryetari i PBDNJ –së z. Vangjel Dule intervistë për aktualitetin politik në TVSH [VIDEO]  

Kreu i  PBDNJ-së  Vangjel Dule ka marrë pjesë në ceremoninë e një vjetorit të vdekjes së Konstandinos Kacifas duke kërkuar zbardhjen e të vërtetës [BINTEO]

Kreu i PBDNJ-së Vangjel Dule ka marrë pjesë në ceremoninë e një vjetorit të vdekjes së Konstandinos Kacifas duke kërkuar zbardhjen e të vërtetës [BINTEO]

[BINTEO]  Kreu i Partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut Vangjel Dule ka marrë pjesë në ceremoninë e një vjetorit të vdekjes së Konstandinos Kacifas duke kërkuar zbardhjen e të vërtetës.      

Vangjel Dule në “Open”: Zgjedhjet e 30 qershorit të padekretuara!

Vangjel Dule në “Open”: Zgjedhjet e 30 qershorit të padekretuara!

Vangjel Dule kreu i PBBDNj-së ka deklaruar në emisionin Open të Eni Vasilit se nuk ka zgjedhje të dekretuara dhe nuk do të ketë asnjë proces që të njihet nga ana e institucioneve. Dule tha se nuk do të mundet që të kemi institucione serioze nga zgjedhje skandaloze.   Top Channel

Vangjel Dule: Parlament ilegjitim, nuk mund të shkarkojë Presidentin [video]

Vangjel Dule: Parlament ilegjitim, nuk mund të shkarkojë Presidentin [video]

Kryetari i PBDNJ-së Z. Vangjel Dule në emisionin “Ditari” në A2 CNN            

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Buy This Theme
© 2011 Gadgetine Wordpress theme by orange-themes.com All rights reserved.