Subscribe to RSS
banner

Kryetari i PBDNJ-së Z. Vangjel Dule denoncon hetimet farsë të dhjetëra pjesëtarë të MEG për vepra terroriste

DEKLARATË PËR MEDIA

Ditët e fundit Prokuroria e Krimeve të Renda po thërret dhjetëra pjesëtarë të Minoritetit Etnik Grek në cilësinë e personave ndaj të cilëve zhvillohen hetime për veprën penale të parashikuar nga Neni 50 (vepra terroriste kundër përfaqësuesve të shtetit dhe të Partisë së Punës të Shqipërisë ose kundër personave të tjerë për shkak të veprimtarisë së tyre shtetërore ose shoqërore) dhe neni  13 i Kodit Penal (Ligji 5591 dt. 15.06.1977, ndryshuar me Ligjin nr. 6300 dt. 27,03.1981), lidhur me procedimin penal me nr. 26 të vitit 2019.

 

Përmbajtja, forma si edhe metodat e përdorura na sjellin të gjithëve ndërmend Dosjen famëkeqe ”Lotus” të frymëzimit Gazidede të vitit 1994, pogromin hetimor të qindra pjesëtarëve të Minoritetit Etnik Grek dhe Gjyqin-farsë  ndaj pesë liderëve të OMONOIAS.

 

Pavarësisht faktit se sajesa haluçinante “Lotus” ra në Parlament, në Gjykatë, në opinionin vendas dhe ndërkombëtar, askush nuk mund të neglizhojë traumat qe ajo la në radhët e Minoritetit Etnik Grek, në imazhin e vendit tonë në arenën ndërkombëtare dhe, natyrisht, në marrëdhëniet me partnerët perëndimorë. Nuk duhet harruar se u desh edhe përfshirja e Shtëpisë së Bardhë me të dërguar të posaçëm për zbardhjen e së vërtetës dhe normalizimin e situatës.

 

Riciklimi i kësaj çështjeje në shërbim të konsumit politik të ditës përmban elemente qe dëshmojnë se ka individë dhe grupime, në politikë dhe, fatkeqësisht edhe në drejtësi qe synojnë të mbajnë të gjalla stereotipe dhe paragjykime – reminishenca të regjimit totalitar  ndaj anëtarëve të Minoritetit Etnik Grek, të krijojnë klimë represioni dhe pasigurie në radhët e tyre, të kultivojnë artificialisht frymë kundërvënieje etnike, duke cenuar bashkëjetesën harmonike.

 

Apeli ynë është në krahë krejt të kundërt: të ridimensionohen politikat e garantimit të respektimit të të drejtave të Minoritetit Etnik Grek, qeveria të plotësojë kuadrin ligjor implementues për të cilin është angazhuar në Bashkimin Evropian dhe në Këshillin e Evropës, por qe pa asnjë arsye po e vonon prej më shumë se një viti, rritjen e përpjekjeve sistematike për krijimin e një opinioni publik evropian në lidhje me respektimin e të drejtave të minoriteteve.

 

Në mënyrë të veçantë i drejtohemi Drejtësisë qe te mos behet pjese e lojërave politike dhe të jetë institucionalisht më e vëmendshme ndaj gjuhës dhe akteve të urrejtjes etnike të manifestuara nga individë të veçantë deri edhe në grupime politike dhe media, ndaj të cilave deri tani ka demonstruar një tolerancë të papranueshme.

 

 

 

 

 

0 comments

Other articlesgo to homepage

Kryetari i PBDNJ –së z. Vangjel Dule intervistë për aktualitetin politik në TVSH [VIDEO]

Kryetari i PBDNJ –së z. Vangjel Dule intervistë për aktualitetin politik në TVSH [VIDEO]

Kryetari i PBDNJ –së z. Vangjel Dule intervistë për aktualitetin politik në TVSH [VIDEO]  

Kreu i  PBDNJ-së  Vangjel Dule ka marrë pjesë në ceremoninë e një vjetorit të vdekjes së Konstandinos Kacifas duke kërkuar zbardhjen e të vërtetës [BINTEO]

Kreu i PBDNJ-së Vangjel Dule ka marrë pjesë në ceremoninë e një vjetorit të vdekjes së Konstandinos Kacifas duke kërkuar zbardhjen e të vërtetës [BINTEO]

[BINTEO]  Kreu i Partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut Vangjel Dule ka marrë pjesë në ceremoninë e një vjetorit të vdekjes së Konstandinos Kacifas duke kërkuar zbardhjen e të vërtetës.      

Vangjel Dule në “Open”: Zgjedhjet e 30 qershorit të padekretuara!

Vangjel Dule në “Open”: Zgjedhjet e 30 qershorit të padekretuara!

Vangjel Dule kreu i PBBDNj-së ka deklaruar në emisionin Open të Eni Vasilit se nuk ka zgjedhje të dekretuara dhe nuk do të ketë asnjë proces që të njihet nga ana e institucioneve. Dule tha se nuk do të mundet që të kemi institucione serioze nga zgjedhje skandaloze.   Top Channel

Vangjel Dule: Parlament ilegjitim, nuk mund të shkarkojë Presidentin [video]

Vangjel Dule: Parlament ilegjitim, nuk mund të shkarkojë Presidentin [video]

Kryetari i PBDNJ-së Z. Vangjel Dule në emisionin “Ditari” në A2 CNN            

Kryetari i PBDNJ-së Z. Vangjel Dule në edicionin e lajmeve të Vizion Plus [BINTEO]

Kryetari i PBDNJ-së Z. Vangjel Dule në edicionin e lajmeve të Vizion Plus [BINTEO]

Kryetari i PBDNJ-së Z. Vangjel Dule  në edicionin e lajmeve të Vizion Plus    

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Buy This Theme
© 2011 Gadgetine Wordpress theme by orange-themes.com All rights reserved.