Subscribe to RSS
banner

Kreu i PBDNJ, Dule : Jemi vendi me standardet më të ulëta të respektimit të minoriteteve

Kreu i PBDNJ-së, Vangjel Dule ka reaguar pas thirrjes së Këshillit të Europës për regjistrimin e minoriteve. Dule tha se ky është një realitet i hidhur në Shqipëri.

Ndërsa i kërkoi qeverisë të instituticionalizojë një dialog permanent mes strukturave shtetërore dhe qeveritare për plotësimin e kuadrit ligjor për të drejtat e minoriteteve.

‘Në shtetin tonë nuk respektohen në masën që i kërkohen të drejtat e pjesëtarëve të minoriteteve etnike. PBDNJ i drejtohet qeverisë por edhe klasës politike në vendin tonë se Shqipëria ka nevojë për instituticionalizimin e një dialogu permanent dhe të sinqertë midis strukturave shtetërore dhe qeveritare me qëllim që të plotësojë kuadrin ligjor, të amendojë dhe ta përmirësoj atë që të përputhet me standardet e respektueshme në juridiksionin e Këshillit të Evropës dhe Bashkimit Europian.

Të ngrihen të gjitha instrumentet e nevojshme në nivel lokal dhe qendror që do mundësojnë këtë dialog por edhe implementimin e legjislacionit. Duhet kultivuar ai vullnet politik, i cili në masë të konsiderueshme mbetet negativ ose inekzistencë në lidhje me respektimin e të drejtave të minoriteteve. Fatkeqësisht jemi vendi me standardet e të ultë të respektimit të drejtave të tyre.

Themeli i respektimit të të drejtave është njohja e të drejtës së vetëdeklarimit. Ne jemi të gatshëm për të marrë iniciativat e duhura dhe të shtrijmë dorën për të gjithë ata aktorë dhe faktorë që interesohen për përmirësimin e standardeve te drejtave të pjesëtarëve të minoriteteve’, u shpreh kreu i PBDNJ-së, Vangjel Dule.

0 comments

Other articlesgo to homepage

Kryetari i PBDNJ –së z. Vangjel Dule intervistë për aktualitetin politik në TVSH [VIDEO]

Kryetari i PBDNJ –së z. Vangjel Dule intervistë për aktualitetin politik në TVSH [VIDEO]

Kryetari i PBDNJ –së z. Vangjel Dule intervistë për aktualitetin politik në TVSH [VIDEO]  

Kreu i  PBDNJ-së  Vangjel Dule ka marrë pjesë në ceremoninë e një vjetorit të vdekjes së Konstandinos Kacifas duke kërkuar zbardhjen e të vërtetës [BINTEO]

Kreu i PBDNJ-së Vangjel Dule ka marrë pjesë në ceremoninë e një vjetorit të vdekjes së Konstandinos Kacifas duke kërkuar zbardhjen e të vërtetës [BINTEO]

[BINTEO]  Kreu i Partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut Vangjel Dule ka marrë pjesë në ceremoninë e një vjetorit të vdekjes së Konstandinos Kacifas duke kërkuar zbardhjen e të vërtetës.      

Vangjel Dule në “Open”: Zgjedhjet e 30 qershorit të padekretuara!

Vangjel Dule në “Open”: Zgjedhjet e 30 qershorit të padekretuara!

Vangjel Dule kreu i PBBDNj-së ka deklaruar në emisionin Open të Eni Vasilit se nuk ka zgjedhje të dekretuara dhe nuk do të ketë asnjë proces që të njihet nga ana e institucioneve. Dule tha se nuk do të mundet që të kemi institucione serioze nga zgjedhje skandaloze.   Top Channel

Vangjel Dule: Parlament ilegjitim, nuk mund të shkarkojë Presidentin [video]

Vangjel Dule: Parlament ilegjitim, nuk mund të shkarkojë Presidentin [video]

Kryetari i PBDNJ-së Z. Vangjel Dule në emisionin “Ditari” në A2 CNN            

Kryetari i PBDNJ-së Z. Vangjel Dule në edicionin e lajmeve të Vizion Plus [BINTEO]

Kryetari i PBDNJ-së Z. Vangjel Dule në edicionin e lajmeve të Vizion Plus [BINTEO]

Kryetari i PBDNJ-së Z. Vangjel Dule  në edicionin e lajmeve të Vizion Plus    

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Buy This Theme
© 2011 Gadgetine Wordpress theme by orange-themes.com All rights reserved.