Subscribe to RSS
banner

Politika e Ramës me pronat e bregdetit: mashtrim dhe grabitje [VIDEO]

Së pari behet fjalë për varfërinë në vendin më të varfër të kontinentit evropianë. Niveli i të ardhurave për frymë  në vendin tonë është sa 30% së mesatares së ardhurave për frymë të BE sipas INTAST-it.

Gjatë qeverisjes së rilindjes ritmi i përafrimit ishte 0.7,0.8%, me këto ritme për të arritur gjysmën e mesatares së BE për qytetarin shqiptarë përsa i përket të ardhurave për frymë do duhen plotë 100 vjet të marra në kushte laboratorike pra me supozimin se të ardhurat në BE gjatë këtyre viteve nuk do rriten. Prandaj kërkoj ndihmën tende i nderuar zoti Majko, në një kohe që behet fjalë  për të varfëritë e të varfërve, për situatën migjeniane të mjerimi këtyre njerëzve tu kursejmë të paktën këtë fodullëk dhe butafori  Kryeministrore dhe ministrore.

Së dyti ka një fobi sa herë që flitet për të varfrit jo sot po prej vitesh, Kryeministri i kundërvihet me forcë çdo zëri, çdo gazetari, opozitari gjatë Legjistraturës së kaluar edhe zërave që vinin nga oborri i tij sepse gjatë kësaj Legjistraturë ka renë heshtja e plotë, përse ndodhë kjo? Ka një fobi që vjen nga një sindromë Edi Rama edhe ju jeni votuar nga të varfëritë, i keni tradhtuar të varfëritë, hija e tyre ju ndjek, ju përndjek  siç përndiqte Lejdi Nakbethinë njollat e gjakut, juve ju ndjekin hijet u shëndërua në obsesion sindromi i të varfërve, nuk doni të dëgjoni për ta, nuk doni të flisni  për ta.

Së treti  çështja e varfërisë dhe e pasurisë është e lidhur që në zanafillën e shoqërisë njerëzore ngushtësisht me lirinë, të pasurit synojnë gjithmonë tkurrje e lirisë dhe orientimin e zhvillimeve drejt  oligarkisë, të varfëritë janë të motivuar dhe kanë çdo interes që ta orientojnë zhvillimin e shoqërisë drejt demokracisë. Për Edi Ramën rritja e varfërisë është e lidhur ngushtë me rritjen e autokracisë në mënyrën e qeverisjes dhe të administrimit të jetës së vendit, çështje të thjeshta praktike të interpretuara që nga dogma aristotelijane në lidhje me këto nocione.

Së katërti edhe sot pamë sërish shembullin se mundi zgjidhet problemi i një të varfëri ku këtë çështje e ngre opozita për ti mbyllur gojën opozitës merret vetë Kryeministri po ashtu sikurse një fëmijë në nevojë vetëm ku rastisë të takojë Kryeministrinë babagjysh apo babagjyshin që na ka renë për Kryeministër mundë të zgjidhe hallin e vetë. Shteti jam unë, Republika e Shqipërisë është Edi Rama, kush njeh atë, kush ka akses te ai mund të zgjidh hallin dhe problemin. Nuk ka institucione, nuk ka shtet, nuk ka praktika shtetërore   dhe të gjitha këto nën sloganin se ne po ndërtojmë  shtet.

Po përmend dhe një çështje tjetër e cila nuk është shumë larg  frymës  së diskutimit të sotëm. Po përcjellë shqetësimin e 1050 banorëve të një komuniteti  fisnik edhe historik të nivicës. Morën edhe ata si gjithë qytetarëve të tjerë të Republikës pjesën që u takonte nga toka bujqësore që në vitin 1991. Edin të gjithë historinë e një investimi të mbetur në tentativë në vitin 2005 nga qeveria e atëhershme në kundërshtim me interesat e banorëve dhe në cenim flagrant të së drejtës së shenjt të pronës. Çfarë po ndodhë, kaluari tyre është shumë i gjatë, vendime pas vendimesh të gjykatave të shkallës së parë të nivelit të dytë, të gjykatës së lartë, të gjykatës administrative, ku e drejta absolute të pa diskutueshme të pa kundërshtueshme është në anën e tyre. Çfarë po ndodhë? Pronë kanë dhe pronë nuk mund ta përdorin, pronë nuk mund ta gëzojnë. Gjatë zgjedhjeve të fundit u ndesha me një realitet ku Partia Socialiste shpërndante aktet të marrjes së tokës bujqësore në pronësi, urdhëroni, u jepej nga super ministri i specializuar në vjedhjeve të  zgjedhjeve të  PS vetë z. Gjiknuri. Dhe të gjithë shpresuan se pas asaj do të vinte edhe akti tjetër logjik i regjistrimit të pronës së tyre dhe i marrjes së certifikatës së pronësisë. Dhe u drejtuan me kërkesa siç e kërkon ligji në zyra  vendore  të regjistrimit të pasurisë. Asnjë përgjigje, sërish u drejtohen gjykatave, sërish i drejtohen ministrisë së Drejtësisë, sërish i drejtohen  Bujqësisë të gjithë u thonë se kanë të drejtë, u drejtohen të zyrave të përmbarimit për zbatimin e vendimeve të drejtësisë, heshtje, mos veprim. I drejtohen  duke shpresuar edhe tek propaganda e shfrenuar e PS dhe e qeverisë për bashkëqeverisjen me qytetarët dhe për të njëjtën çështje marrin tre, katër e pesë përgjigje të ndryshme. Se sot po merret vetë Kryeministri, të nesërme vetë ministria, të pasnesërmen zyrat e regjistrimit,  po pa asnjë zgjidhje vetëm sorollatje që do të thotë mashtrim dhe grabitje.

 

 

 

0 comments

Other articlesgo to homepage

Autorizimi i Metës për Bushatin, Dule: Të rikuperojmë kohën e humbur me Greqinë

Autorizimi i Metës për Bushatin, Dule: Të rikuperojmë kohën e humbur me Greqinë

Me rastin e ceremonisë së festës Kombëtare të Greqisë,  kreu i PBDNJ-së Vangjel Dule ka reaguar lidhur me vendimin e presidentit Ilir Meta për autorizimin e ministrit Ditmir Bushatit për çeljen e negociatave me shtetin helen për çështjen detare. Në një prononcim për ‘News24’ Dule tha se zhvillim ishte i pritshëm dhe i dëshiruar. Dule

26 Vjet PBDNJ – (Foto – Video)

26 Vjet PBDNJ – (Foto – Video)

Në 26 vjetorin e themelimit të partisë kreu i PBDNJ vangjel Dule nënvizoi se vendi tashmë është përballë sfidave të mëdha. Ndaj dhe ai kërkoi kontributin e të gjithë shoqërisë, por duke theksuar rolin e forcave politike Dule: Mbi të gjitha kërkohet vizion dhe këtë vizion është sfida e politikës ta ofrojë. Është momenti që të

Marrëdhëniet Shqipëri-Greqi duhet të ndryshojnë kurs

Marrëdhëniet Shqipëri-Greqi duhet të ndryshojnë kurs

Refuzimin e presidentit te republikës për t’i dhëne ministrit të jashtëm autorizimin për të negociuar me Greqinë mbi përcaktimin e kufirit detar, kryetari i PBDNJ-së Vangjel Dule e konsideron të pakonceptueshëm.  “Këto janë absurditetet ndërinstitucionale të vendit tonë, që natyrisht nuk bëjnë gjë tjetër veçse na ekspozojnë qoftë me fqinjët tanë apo dhe me partnerët

Themelimi i PBDNJ, V. Dule: Klasa politike duhet të ofrojë vizion

Themelimi i PBDNJ, V. Dule: Klasa politike duhet të ofrojë vizion

Në 26 vjetorin e themelimit të partisë kreu i PBDNJ vangjel Dule nënvizoi se vendi tashmë është përballë sfidave të mëdha. Ndaj dhe ai kërkoi kontributin e të gjithë shoqërisë, por duke theksuar rolin e forcave politike Dule: Mbi të gjitha kërkohet vizion dhe këtë vizion është sfida e politikës ta ofrojë. Është momenti që të

PBDNJ – BDMEG  OMONOIA  DEGA HIMARË – DEKLARATË PËR SHTYP

PBDNJ – BDMEG OMONOIA DEGA HIMARË – DEKLARATË PËR SHTYP

PARTIA BASHKIMI PËR TË DREJTAT E NJERIUT – BDMEG  OMONOIA DEGA HIMARË DEKLARATË PËR SHTYP   Ditët e fundit në zonën e qendrës së Himarës(Spile), makineri të renda të firmës së ndërtimit “Gjikuria SH.P.K”, filluan të ndërhyjnë sërish në pronat e banoreve duke i jua shkatërruar ato, në kuadër të zbatimit të projektit “Rikualifikimi Urban

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Buy This Theme
© 2011 Gadgetine Wordpress theme by orange-themes.com All rights reserved.